Podpri nas

Skrbnik Prulčkovega programa — kulturni zavod Prule deluje v javnem interesu na področju kulture.
Nameni nam del dohodnine.
Izpolni obrazec in ga pošlji na svoj davčni urad.
Obrazec lahko dobite tudi za šankom Prulčka!

Prulčkov Jazz Festival vol. 2Na edinstvenem klubskem jazz festivalu v Ljubljani se bodo v prvih desetih dneh oktobra od 1. do 10.10. 2014 zvrstili le občudovanja vredni tako slovenski kot tuji glasbeniki. 

Izvajalo se bo vse možne žanrske izpeljanke jazz glasbe – od standardnega jazza pa do moderne interpretacije, ki v živo odpira možnost improvizacije. Slišati bo vplive Popa, senzualnosti Fada in energije Tanga, Fusiona, Funka in Latina.

1.10. sre / Nina Strnad Kvartet
2.10. čet / KUKUSHAI
3.10. pet / Cirkusz-KA (HU)
4.10. sob / Igor Bezget Singularity
5.10. ned / Toti Tomaž Gajšt in banda
6.10. pon / Open Source Trio (BG, DE, CU)
7.10. tor / Cabaret Patetico
8.10. sre / Big Band Krško
9.10. čet / Snawt (FR)
10.10. pet / Marko Črnčec Trio

Gostili bomo popolnoma raznolike glasbene ustvarjalce s skupno točko v ljubezni do izvirnega jazza.
Festival bo otvarjala ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk - Nina Strnad, drugi dan nas bo zapeljal nastop trubadurskega dua iz Madžarske - Cirkusz-KA, ta nas bo zapeljal z akustično poezijo okrašeno z magičnimi jazz-erskimi barvami, tretji dan pa koncert unikatnega izražanja jazza slovenskih študentov iz Rotterdama – Kukushai.

V soboto bo Igor Bezget v združeni celoti svojih solo projektov, ki jih imenuje komprovizacija, vsakega posameznika popeljal skozi izkustva svojih glasbenih svetov, v nedeljo pa bo na nekoliko bolj udaren in energičen način to storil Toti Tomaž Gajšt in njegova Banda.

V ponedeljkovem nadaljevanju bo prikazana uspešnost združenja treh glasbenikov iz popolnoma različnih razvojnih okolji (Bulgarija, Kurakao in Nemčija) na skupnih improvizacijskih tleh – Open Source Trio, v torek pa bomo lahko spet v živo poslušali izvedbe skupine Patetico, ki s prepletom besede, glasbe in različnih žanrov ljudstvu predaja posebno sporočilo.

V sredo 8.10. se bodo zasidrane ideologije znova omajale z barskim nastopom BigBanda Krško – vse se da, v četrtek pa bo na odru naredila šov francoska jazz, funk in pop skupina Snawt. Festival se bo v petek 10.10. zaključil v stilu sodobnega jazza s koncertom Marko Črnčec Tria.

Vabljeni na nepozabno, edinstveno in predvsem pisano jazz doživetje v Prulček bar! Vstop prost.