35. teden: 27. avgust - 1. september

Peter Ugrin Kvartet

28. 8. tor / HornBox (CH)
29. 8. sre / Jazz - Peter Ugrin Quartet


Vstop prost. Začetek koncertov ob 21:00◬ Na začetek

28. 8. tor / HornBox (CH)


When the box opens, the instruments unpacked, then one song after the other, from Funk, over the Balkans to Samba, from tango to jazz to reggae and back.

Nilo Bortot - guitar
Lukas Bitterlin - drums
Resl Thönen - trumpet and alpski rog (Alphorn)
Thomas Danzeisen - sax
Jüre Lehmann - percussion
Christoph Harnisch - keyboards
Fredi Küffer - bass/tuba

For parties, garden and house parties, OpenAir and indoor - wherever there is dancing and variety is desired.

◬ Na začetek

29. 8. sre / Jazz - Peter Ugrin Qusrtet


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.

Peter Ugrin Kvartet


Zasedba: Peter Ugrin (violina), Nikola Matošič (kontrabas), Aleš Ogrin (klaviature), Jože Cesar (bobni)

Zasedba z violino, ki je večkrat koncertirala na Prulčkovem odru sredinih Jazz Jamijih. Ob vsakem njihovem dogodku lahko pričakujemo drugačen glasbeno jazzovski program, ki vedno vsebuje avtorske kompozicije in vroče jeklo jazzovskih standardov iz katerih se železo kuje. Vsi izmed glasbenikov so že krepko uveljavljeni jazzisti v slovenskem prostoru. Peter Ugrin je med drugim predstavnik pedagogov jazza in klasike na Ljubljanski Akademiji in Konservatoriju za glasbo. Poslanstvo je prijateljevanje in odprt pristop do improvizacije.
◬ Na začetek