18. - 23. marec (№13)

Blueberry Station

25. 3. pon / Uroš Planinc Group + Guests
26. 3. tor / Mišišipi
27. 3. sre / Jazz - Giovanni Maier
28. 3. čet / Excite! Bor Z
29. 3. pet / Soul Jazz in Jaz
30. 3. sob / Blueberry Station

Začetek koncertov ob 21:00. Vstop prost.◬ Na začetek

25. 3. pon / Uroš Planinc Group + Guests 


Instrumentalna rock skupina Uroš Planinc Group je nastala leta 2006 v Celju. Sestavljajo jo Uroš Planinc – kitara, Blaž Bizjak – bas, David Raček – kitara in Črt Krevh – bobni. Skupaj so ustvarili edinstven brezčasen zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Uroš Planinc Group. V sorazmerno kratki, a bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih z energijo nabitih koncertov po Sloveniji in v tujini zgradili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra tudi v evropskem merilu. V zadnjih letih, ko je glasba postala malce zaspana in brez idej, so Uroš Planinc Group edinstven pojav na rockerski sceni, ki se ga vsekakor splača pogledati tudi v živo.

◬ Na začetek

26. 3. tor / Mišišipi  


Mišišipi je umetniški kolektiv, ki raziskuje koncept celostne umetnine v umetnosti 21. stoletja. Z razvojem in uporabo principa popolnega ustvarjanja se ne želijo odmikati od družbe in umetnosti, temveč se obema le še bolj približati, ju razvijati in podpirati. Bazna ideja je ustvariti samozadosten organizem, ki bo umetnikom dopuščal čim boljše pogoje za ustvarjanje in udejstvovanje, ter na tak način predstaviti drugačen pogled na pojem umetniškega dela in ustvarjanja v današnjem času in prostoru.◬ Na začetek

27. 3. sre / Jazz - Giovanni Maier, Aljoša Jerič, Flavio D'avanzo trio


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti.

Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.◬ Na začetek

28. 3. čet / Excite! Bor Z 


Četrtkov Excite!, ki ga vodita neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev in Grega Smola Crnković iz Bad Notion, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.◬ Na začetek

29. 3. pet / Soul Jazz in Jaz


Anja Hrastovšek - vokal
Nejc Škofic - klaviature
Jan Gregorka - bas kitara / kontrabas
Anže Žurbi - bobni

Skupino sestavljajo štirje mladi jazzerji, dejavni pri mnogih slovenskih zasedbah – Magnifico, Trkaj & Rapostoli, Benč, Artbeaters, Jazzva, Sekou Kouyate, Grooveapartment idr.

Svojevrstno so se lotili jazz standardov, soul in pop uspešnic, disco legend, tudi slovenskih zimzelenih. Skupaj iščejo načine kako predrugačiti pesmi, ki so že velikokrat izzvenele v različnih poustvarjalnih sestavih, in iz njih narediti nekaj svežega.

Let's movin' and groovin' folks! :)◬ Na začetek

30. 3. sob / Blueberry Station 


Blueberry Station sestavljajo glasbeniki iz Borovnice in Logatca. Od začetka delovanja skupine v letu 2014 ustvarjajo avtorsko glasbo, v kateri prepletajo prvine alternativnega rocka s sestavinami drugih glasbenih žanrov. Ta čas snemajo svoj prvenec z naslovom Nothing New Under the Sun.

Marjan H. - bas kitara, vokal
Andraž T. - električna kitara, vokal
Rajko T. - bobni, spremni vokal
Tina. K. - spremni vokal
◬ Na začetek