Prulčkov Program 2019

Zavod Prule je redni ustvarjalec glasbenega programa, tako kot predstavitev vizualne umetnosti. Od samega začetka v letu 2015 je produciral že okoli 700 individualnih dogodkov, ki so bili povezani v koncept tematskih ciklov ali razstav.

Cilj zavoda Prule je podpora in razvoj slovenskega kulturnega prostora. Spodbujamo izvirno in kakovostno glasbeno kulturno-vzgojno produkcijo ustvarjalcev. Cilj našega delovanja je tudi povečanje raznolikosti javnih kulturnih dogodkov. Zavzemamo se za predstavitev čim večjega števila domačih in tujih jazz glasbenikov, glasbenih skupin in njihovih novih projektov.

Koncertni in razstavni cikli

Ponedeljek: Lunine mene


Koncerti raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom.

Torek: Mišišipi


Produkcija mladih umetnikov z drugačnim pristopom do ustvarjanja in udejstvovanja.

Sreda: Jazz


Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov.

Četrtek: Excite!


Old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70.

Petek: POP (Prulčkov odpeti petek)


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti.

Sobota: Pulz


Koncerti raznolikih kolektivov, najboljših za brezskrbno preživljanje vikendov z dobrim utripom.

Razstavni projekt Vtis


Serija razstavnih projektov (likovna umetnost, fotografija, video, inštalacija), namenjenih vzpostavitvi multikulturnih procesov.
Program 2015 - 2018


Ponedeljek: Lunine Mene
Torek: Spoji
Sreda: Jazz Jam
Četertek: Blues★Rock Jam
Petek: POP - Prulčkov Odpeti Petek
Sobota: Etno pulz
Razstavni projekt Vtis


Ponedeljek: Lunine Mene


Lunine Mene se odvijajo v znamenju raznolikih in žanrsko neopredeljenih skupin s strogo nedoločenim poreklom, ki jih vodi vsestranski urednik prulčkovega programa Saša S. Po koncertu sledi interkomunikacija vseh prisotnih umetniških prvakov in seveda popolnih obiskovalcev, ki kreše iskre svetlih trenutkov.


◬ Na začetek

Torek: Spoji


Obnovljeni sklop nastopov na Prulčkovem odru - Spoji! Multiinštrumentalist Rok Škrlj je pripravil izbor pozabljenih in še neodkritih bendov, ki vam želijo in zmorejo pričarati nepozaben večer. Uvertura bo set pripravljenega programa, po pavzi pa se vse skupaj prelije v jam session.


◬ Na začetek

Sreda: Jazz Jam


Sredin jazz večer združuje izvajalce in poslušalce v vrhunskem glasbenem dogodku. Kot je v navadi, določena zasedba začne s koncertom, ki traja dobro uro. Po kratki pavzi se nadaljuje improvizacija z muzikalnimi gosti. Neuveljavljeni delijo oder z izkušenimi, profesorji z študenti, obiskovalci in glasbeniki se spoznavajo, družijo ter ustvarjajo slovensko jazzovsko noto. Najlepši jazz standardi v inteligentni interpretaciji mednarodno priznanih slovenskih in tujih glasbenikov vsako sredo v Prulčku. Program vodi legendarni kontrabasist Nikola Matošić.


◬ Na začetek

Četertek: Blues★Rock Jam


Četrtkov Blues★Rock Jam Session, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Professorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb. Začenjamo ob 21h s koncertom, po pavzi sledi skupno muziciranje in druženje, tako na odru kot pod njim.


◬ Na začetek

Petek: POP - Prulčkov Odpeti Petek


Petkovi večeri so kulminacija tedenskega programa, ki vključujejo razvedrilno glasbo za vse starosti ob vgnezditvi številnih razvad, kot so prosti vstop, izbor izjemnih piv in enkratna postrežba. Vse to nemudoma pripelje do ekstaze obiskovalcev in čutnega ugodja v samopozabi telesnega užitka do polne odpetosti. Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.◬ Na začetek

Sobota: Etno pulz


En krat mesečno sobotni Etno Jam - Balkan Open vodi večkratno nagrajena skladatelica in glasbenica Jelena Soro, ki pravi, da sta glasba in umetnost najboljše zdravilo za človeško dušo.◬ Na začetek

Razstavni projekt Vtis

Predstavljamo serijo razstavnih projektov (likovna umetnost, fotografija, video, inštalacija), ki so namenjeni vzpostavitvi multikulturnih procesov za popolnejše dojemanje glasbe.

Posamezna razstava je plod sodelovanja mladega umetnostnega zgodovinarja, ki predstavi umetniško delo izbranega avtorja. Mesečne otvoritve se pričnejo ob 20h s predstavitvijo umetnika in njegovih del, sledijo dražba v dobrodelne namene, druženje in pogovor z umetniki. Po koncu otvoritve se prične koncertni program.

Člani projekta: Center sodobne umetnosti Pivka in Kulturni zavod Prule.


◬ Na začetek


Skrbnik programa je Kulturni zavod Prule.