Izjava o zasebnosti

Tvojo zasebnost jemljemo zelo resno. Spodaj preberi, zakaj in kako se obdelujejo tvoji osebni podatki ob uporabi te spletne strani in prijavi na mailing listo.

Kot upravljavec spletne strani www.prulcek.si, podatke uporabnikov varujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679, t.i. “GDPR”) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Kdo je "uporabnik", za katerega velja ta Politika zasebnosti?

Obiskovalec spletne strani www.prulcek.si. Oseba, ki prek obrazcev na tej spletni strani in na poddomenah (npr. shop.prulcek.si) ter podstraneh (npr. prulcek.si/blog) posreduje svoje osebne podatke.

Po domače povedano: če to bereš, si to ti.

Katere osebne podatke obdelujemo?

Ko se prijaviš na Prulčkove e-novice, nam prostovoljno posreduješ sledeče osebne podatke, ki jih hranimo in obdelujemo: 

  • ime in priimek
  • naslov elektronske pošte

Sistem za pošiljanje e-novic (Mailchimp in MailerLite) omogoča tudi obdelavo podatkov o tvojih dejanjih, povezanih z e-novicami, ki prav tako veljajo za tvoje osebne podatke. Lahko spremljamo, kako pogosto odpiraš sporočila, na katere povezave klikneš ipd.

S prostovoljno prijavo na e-novice se smatra, da se zavedaš pogojev iz te politike zasebnosti in jih v celoti sprejmeš.

Zakaj zbiramo in obdelujemo te podatke?

Z obdelavo zgoraj omenjenih podatkov lahko spremljamo, katere vsebine so tebi bolj zanimive in ti pošiljamo zate bolj relevantna sporočila in ponudbe. Teh podatkov ne prodajamo, in jih ne posredujemo tretjim osebam (razen tistim, brez katerih ne gre – gl. spodaj).

Uporabljamo jih zato, da ti lahko pošiljamo vsebine, povezane z področjem delovanja, ponudbe ali priporočila o ponudbah drugih ponudnikov. Skratka, da te lahko obvestimo o stvareh, za katere verjamemo, da te zanimajo.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

  • Ekipa zavoda Prule (www.prule.si)
  • Mailchimp in MailerLite: novice pošiljamo s pomočjo teh sistemov, ki zato, da omogočita pošiljanje e-novic, procesirata tvoje osebne podatke, oddane ob prijavi na e-novice. Tako kot mi so zavezani k varovanju in spoštovanju tvoje zasebnosti (v skladu z Uredbo GDRP). Njihova obdelava tvojih osebnih podatkov je opredeljena v politiki zasebnosti podjetij Mailchimp in MailerLite, do katere lahko dostopaš tukaj:

Rok hranjenja, preklic in pravica do izbrisa

Osebne podatke hranimo do preklica oz. do takrat, dokler se izvaja dejavnost, za namen katere so bili podatki pridobljeni.

Z drugimi besedami: kadarkoli se od prejemanja e-novic lahko odjaviš (na dnu vsakega sporočila je povezeva za odjavo). V tem primeru prenehamo obdelovati tvoje podatke od trenutka odjave naprej.

V skladu z in v okvirjih člena 17 Uredbe GDPR imaš pravico zahtevati izbris vseh osebnih podatkov, ki jih obdelujemo o vas. Zahtevo za izbris posredujete na zavod@prule.si in v zakonsko opredeljenem roku bomo tvoje podatke trajno izbrisali.

Osebni podatki, ki ne omogočajo identifikacije

Poleg zgoraj omenjenih osebnih podatkov, ki te identificirajo v sklopu mailing liste, spletno mesto uporablja t.i. piškotke, ki jih obdeluje podjetje Google (Analytics) z namenom prikazovanja analize in statistike obiska spletne strani.

Na podlagi teh podatkov te ne moremo identitificirati. Torej, ne vemo, kdo si, saj niti ni namen prepoznati tvojo identiteto, ampak spremljati kumulativno obnašanje obiskovalcev na spletni strani.

Ti podatki se zbirajo s pomočjo t.i. “piškotkov”. Spletno mesto lahko v brskalnik tvoje naprave odloži piškotke, ki so majhne besedilne datoteke. Ti dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče spletno stran in kaj ga zanima v teh obiskih.

Podatki, ki jih piškotki lahko zabeležijo: IP številka, tip brskalnika, jezik brskalnika, izvorna stran, ki te je napotila na našo spletno stran, datum in ura obiska, trajanje obiska posamezne podstrani, katere podstrani na naši strani obiščeš, v kakšnem vrstnem redu, podatki o napravi, ki jo uporabljaš za obisk spletne strani in podobni podatki.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Kontaktni podatki upravljalca spletne strani www.prulcek.si

Zavod Prule, Prijateljeva ulica 2, 1000 Ljubljana

email: zavod@prule.si

ne zamudi dobrih koncertov in ostalih prulčkarij

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.