Glasba osvobaja

V majhnem kotičku na Prulah ponujamo svobodomiselni občutek. Trenutek upanja na boljši jutri. Povezovanje z istomislečimi za eno mizo. In petje ter ples samo metre stran od glasbenega izvajalca. Ker smo vsi eno.

Kazalo

V zadnjih letih smo se ljudje znašli v čudnem krču, odmaknjeni od ljudi, ki jih imamo radi, v pomanjkanju osebnega dotika. Mogoče izpraznjeni in čustveno otopeli nam je ostalo upanje, da bo pa mogoče leto 2022 malo bolj prijazno z nami. Izkaže se, da je igranje na čustveno otopelost naroda očitno dobra strateška taktika za nove spopade. In ko že imamo občutek, da stvari gredo na bolje, se na drugi strani začnejo borbe za življenja na drugačen, krutejši način.

Nočemo politizirati o tem je bilo napisano že ogromno, ampak ne moremo mimo dejstva, da nas duši občutek nemoči nad situacijami v svetu in vsekakor hrepenimo po vzpostavitvi harmoničnih odnosov, ki prinašajo blaginjo in ne destrukcijo. In v naših prizadevanjih za odprte dialoge vstopamo jasno in odločno, a z odprtim srcem za vključujočo družbo, ki ne tolerira krivic. Zato si prizadevamo za ustvarjanje domačega občutka s podpiranjem raznolikosti in drugačnosti. V duhu upanja na boljši jutri ostajamo neomajni in furamo svojo špuro dalje.

Na oder postavljamo atraktivne, kvalitetne in sr(e)čne glasbenike, program vsak teden ponudi vsaj enega, če ne kar dva ali tri glasbene večere in vsi dogodki bazirajo na prostovoljnih prispevkih. Ti prispevki gredo glasbenikom za njihovo ustvarjanje. Tako zapiramo ta socialni krog. Vam, dragi obiskovalci, želimo ponuditi čim širšo glasbeno bero in glasbenikom možnost unikatnega izražanja. Ker če kdaj danes še toliko bolj potrebujemo odprto srce in razum in glasba je svetovni univerzum, ki nam to omogoča.

Če citiramo besede Billy Joela:

I think music in itself is healing. It’s an explosive expression of humanity. It’s something we are all touched by. No matter what culture we’re from, everyone loves music.

Billy Joel

In v tem majhnem kotičku na Prulah ponujamo ravno to. Ta svobodomiselni občutek. Trenutek upanja na boljši jutri. Povezovanje z istomislečimi za eno mizo. In petje ter ples samo metre stran od glasbenega izvajalca. Ker smo vsi eno.

Življenje je nepridvidljivo in kakor klišejsko se sliši res imamo samo danes tukaj in zdaj. Ne dovolit, da vas teža vsakdana zamori. Napolnite ga z glasbo.

Ker glasba ja, osvobaja. Pridite v našo družbo, veseli vas bomo.


Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?