Intervju: raper Jacuzzy Krall

Jacuzzi Krall je izdal novo ploščo Preprosto najtežji, ki jo je premierno za prijatelje predstavil v Prulčku. Pred koncertom smo se pogovarjali o slovenski glasbi, motivaciji in novem albumu ter glasbi, ki ga je navdušila v zadnjem času.

Kazalo

Intervju z raperjem Jacuzzy Krallom. Nekdanji frontman skupine Los Ventilos se je ob prehodu na samostojno pot preimenoval iz Jakoba Kralla v Jacuzzya Kralla in začel intenzivno ustvarjati s slovenskimi izvajalci. Pred kratkim je izdal svoj nov album z naslovom Preprosto najtežji, ki ga je predstavil v Prulčku.

Pred koncertom smo se usedli za kratek pogovor.

jacuzzy krall, hvala za pogovor. če začneva nekaj na temo slovenske glasbene scene. Nekje sem prebrala, da nekoč nisi poslušal toliko slovenske muzike?

To je veljalo za moje začetke. Kot srednješolec me ni zanimalo kaj slovenskega. Potem pa kot študent začneš hodit na neke žure in spoznavaš, da tudi doma zna kdo kakšno dobro musko narest. Spoznaš odlične muzičarje in se mnenje zamenja. 

Kot srednješolec pa vem, da me je fasciniralo kako so me eni bandi kot Lačni Franc presenetili, ko sem mislil, da jih sploh ne poznam. S frendi smo stali zunaj pred Križankami, ko so imeli koncert in sem ugotovil, da ogromno komadov poznam, da so to vsi tisti dobro komadi, ki sem se jih spomnil iz radia. Tako dejansko je bilo z mano in s slovensko muziko. Nisem je poslušal ampak  sem  ugotovil, da jo pravzaparav veliko poznam. 

Je nate vedno vplival rock’n roll?

Vplivalo je vse. Doma sem imel dostop do jazza, ker je oče bil ljubitelj jazza in sem ga tako veliko slišal, sem imel to srečo da sem ga tako aktivno poslušal. Potem začneš raziskovati svojo glasbo, kar frendi poslušajo in tako se izoblikuje tudi tvoj lasten stil kaj je tebi všeč in kaj tebe premakne. 

V vsakem obdobju me je nekaj drugega premaknilo. Mimo jazza nisem mogel iti ker je bil doma, zato sem bil navdušen nad izvajalci kot sta Charlie Parker in Duke Ellington. Kasneje me je prijatelj seznanil z izvedbo Duran Duran kar mi je odprlo čisto nova obzorja in spoznanje, da je dobra muska lahko tudi preprosta. 

Kaj si v zadnjem času slišal dobrega in te je fasciniralo?

Ravnokar svež vtis je name naredila pakistanska izvajalka Arooj Aftab, ki ustvarja in deluje v New Yorku in je res enkratna. Pa nova plata od Gojire, huda metal plata. Vsaka glasba je primerna za določen trenutek, ne pašejo vedno iste stvari. 

Menjam stile in nisem ljubitelj izrazito enega stila. Lahko je rap, pop. Edini problem imam  s plehko musko, tega se mi ne da poslušat ker se mi zdi, da imam tega že tako ali tako preveč okoli sebe. 

In če greva na tvojo zadnjo plato. Kaj je drugače in se razlikuje od prejšnje?

Ta album je veliko bolj organski, ker sem prvega bolj kot ne jaz delal sam v studiu in ga sestavljal in vsake toliko koga povabil, da so mi ga pomagali dokončevat. 

Na tem albumu sem pa naredil komade, jih pripravil in potem z  ekipo naredil. So tako postavljeni bolj organsko, bendovsko, ker smo jih odigrali. Album ima bolj bendovski pridih. 

V času korone sva pa potem z Mazijem naredila tako mini zasedbo in pripravila in poskusila naredit plato samo na kitaro in vokal in sva videla, da se da album predstavit tudi na takšen način. So čisto druge verzije in je super. In na tak način bomo predstavili album tudi danes. Se pa veselim, da bomo lahko začeli vadit in ustvarjat komade skupaj tudi z bandom. 

Je plan izvedba kakšne turneje?

Kakor se bo dogajalo sproti. Jaz si še vedno ne upam ničesar zares planirat. Upam, da bodo letos koncerti in bomo lahko nastopal in igral. Če se bomo odločili za koncerte bomo mogli pa malo še povabit. 

V Prulčku si že nastopal. Zakaj si se odločil za izvedbo promocije plate tukaj?

Ravno zato ker sem tukaj že nastopal in mi je blo ful dober. Imel sem par projektov kjer sem sodeloval tudi s Plesnim teatrom Ljubljana  in smo vmes po predstavi hodili sem na kavo in po predstavah smo še potem kdaj tukaj tudi ostali. Je huda atmosfera

Kak dober nasvet za ljudi, ki bi ga bilo dobro več upoštevat v življenju?

Velikokrat se je treba mal  v rit brcnit in vstat in it. Če kdo to dobro ve, potem vem to jaz. Brez tega ni nič. Doma se ti ne bo zgodilo ničesar. Če maš vizijo oz. ko najdeš kaj  te osrečuje in izpolnjuje v življenju moreš k temu stremet. In se za to ponavadi malo tudi potrudit.

Odkar imam multiploskerozo je vse težko, najlažje je doma ležat. Če hočem karkoli naredit morem tudi sebe malo zbrcat ven in na koncu mi nikoli ni žal, da sem se malce pomatral.

Za več informacij o špilih in albumu pa tukaj: www.krall.si

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?

Search