Storm Gathering – prva skladbo z novega albuma JG3O

JG3O

Kazalo

Ko je progresivni blues trio Jarc Gregorin trio zasedbo razširil z violino, je nastal kvartet s prilagojenim imenom JG3O. Izhaja iz bluesa, a je z avtorskimi skladbami prestopil bregove tega žanra. Nastala je inovativna zmes in se zlila v umirjeno, zelo komunikativno in žanrsko razgledano rockovsko glasbo, ki skuša ujeti razmerje med poslušljivostjo in komunikativnostjo pop glasbe na eni, ter pletenjem inovativnih detajlov in nepričakovanih glasbenih zapletov na drugi strani.

Prvenec ’Tja in spet nazaj – There and Back Again’, dvojezičen konceptualen album, je nastajal v obdobju avtorjevega bivanja v Angliji. V njem Jaka raziskuje svoj odnos do doma kot ideje, ki jo nosimo v sebi. V pesmih in na svojih nastopih z brezkompromisno iskrenostjo podaja svoj čustven in miselni proces iskanja doma med ljubimi ljudmi, lokacijami, spomini… Skupina, takrat še Jarc Gregorin trio, je prvenec predstavil na Trnfestu, sledile so recenzije v časopisju, spletnih medijih, radijske predstavitve in nastop v živo pri Andreju Karoliju na Valu 202. (Povezave: JG3o.com, fb.com/jg3oBand ).

Tokrat vam predstavljamo odličen JG3O in njihovo prvo skladbo z albuma ’Tja in spet nazaj – There and Back Again’, Storm Gathering. Naj vas pričujoča skladba med poslušanjem videa   nežno in umirjeno ponese med oblake.

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?

Search