Tedenski program: Glasilnik 5.-10. 7.

Pred nami je teden fuzije glasbenih zvrsti in priznanih glasbenih imen. Od svetovno uveljavljenih jazz legend do slovensko znane kantavtorske dvojice iz Mi2, od standardnih in pozabljenih jazz ritmov do nekonvencionalne poslastice balkanskega funka.
weekly program

Kazalo

Pred nami je teden fuzije glasbenih zvrsti in priznanih glasbenih imen. Od svetovno uveljavljenih jazz legend do slovensko znane kantavtorske dvojice iz Mi2, od standardnih in pozabljenih jazz ritmov do nekonvencionalne poslastice balkanskega funka.  

Ob takšnih imenih in žanrsko-ritmični raznolikosti programa tega tedna ti ne bo preostalo drugega, kot da poslušaš z odprto glavo, ušesi in usti! Pridi se prepričat in uživat.

Začetek vseh koncertov je ob 19.30, za dober razgled pa kot vedno – pridi zgodaj.


Ponedeljkov program, 5. 7. 2021

Jazz Rarities Lab

Dobesedno legendaren uvod v nov teden Prulčkovih pripetljajev, saj bodo svoj nov skupni projekt imenovan “Jazz Rarities Lab”  predstavile 3 mednarodno priznane jazzovske legende. Med seboj sicer stari znanci, a na odru z novim skupnim imenom, s katerim želijo obuditi pozabljena imena standardnega jazz-a. Skladbe, ki jih bodo igrali, pri nas še niso bile slišane, so pa po kvaliteti definitivno prava redkost oziroma ‘rarity’, od koder tudi ime projekta. Večer na novo prebujenih starih zakladov in vrhunske zasedbe je torej definitivno prava izbira za še tako prefinjena jazz ušesa vseh generacij. 

 • Peter Mihelič – klavir
 • Nikola Matošić – kontrabas
 • David Jarh – trobenta

Torkov program, 6. 7. 2021

Dimek in Davor Klarić

Člana skupine Mi2, ki pa sta pred nekaj leti združila moči in postala tudi kantavtorski dvojec. Svoj avtorski program bi sama najbolje opisala kot “zelo zabaven kabaret” – tako kar se tiče humornih in pronicljivih besedil pesmi, kot tudi vmesnih komentarjev in povezovanja s publiko. Sicer redna gosta v Prulčku, ki pa bosta pogled na naš oder prvič zamenjala tudi za pogled z odra. Želita si le, da ju bo publika poslušala IN slišala, oziroma da bo “potrpela z njima” za skupni užitek.  Posebnost nastopa bo tudi sam uvod v večer, v katerem bo Dimek predstavil svoj ravno izdani humoristočno-kriminalni roman z naslovom Tramp. 

 • Jernej Dirnbek / Dimek – akustična kitara, vokal
 • Davor Klarić – klaviature

Četrtkov program, 8. 7. 2021

Dirty Sanchez

“Energijska funky-balkan poslastica” oziroma večer, ko se na nekonvencionalni način združijo ritmi balkana in funka. Dirty Sanchez se v na naš oder vrača z osveženo ekipo, saj je zvoke harmonike lani zamenjala trobenta, prav tako pa jim ritem daje tudi nov bobnar.  Pravijo, da se v Prulčku počutijo “kot doma” in obljubljajo, da vas bodo s svojo energično avtorsko glasbo popeljali v plesno-glasbeno ekstazo, če se boste le prepustili občutkom, se osvobodili stola in zaplesali z njimi. 

 • Aleksander Kuzmić – akustična kitara, vokal
 • Jaka Birsa – saksofon
 • Damir Vintar – bas
 • Jože Cesar – bobni
 • Gašper Selko – trobenta

Sobotni program, 10. 7. 2021

Kristina Ray Quartet

Ni boljšega kot sanjavo magičen zaključek tedna. V tem duhu nas bo Kristina Ray Quartet popeljal po jazz spominih onkraj naših meja. Kristina je jazz vokalistka slovenskih korenin, ki se je med drugim glasbeno izobraževala tudi v New Yorku, sedaj pa živi in ustvarja v Parizu. S svojim kvartetom obuja popularno ameriško glasbo 20. let prejšnjega stoletja, s katero nam vsako leto, ko se za kratek čas vrne v Slovenijo, na našem odru vedno znova pričara pravo nostalgijo poletne noči.

 • Kristina Rajgelj Ray – vokal, aranžma
 • Marko Čepak Maki – kitara
 • Klemen Krajc – kontrabas
 • Enos G. Roover Kugler – bobni

Prulčkov tedenski opomnik

 • Če se kdaj sprašuješ, kako lahko čas v Prulčku vedno tako hitro mine, preberi tole razmišljanje in koncept časovnega užitka bo dobil malo večji smisel.
 • Morda si glasbenik, ki bi nastopal pri nas, pa ne veš kako: tukaj preveri, kako si rezerviraš naš oder.
 • Zdaj pa res teče zadnji teden, ko še lahko odločamo, ali bo tekla tudi naša voda. Še enkrat: oddaj svoj glas PROTI, če ga še nisi!

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?