Raper VorDa: Zakaj bi delal to, kar mislijo, da prav je?!

"Minusi na kupu so vedno nam dali plus!" Mladi master hiphopa VorDa govori o stvareh, s katerimi se ne strinja.

Kazalo

Talentirani logaški reper, vodja in founder Studia Labirint, Davor  Jelenovič, bolj znan kot VorDa, je lahko s svojimi tremi zaporednimi albumi, True Story EP (2018), Več Dnarja več Muske (2019) in Pravila igre (2020), ponosno del produkcije, ki dviga rating slovenskemu hip hopu.

Mladi master hiphopa VorDa nam na omenjenih samostojnih glasbenih projektih naniza kar nekaj pretežno svojih avtorskih besedil, v katerih pove, da se ne boji biti drugačen in govori o stvareh, s katerimi se ne strinja.

Tako v Minusih na kupu (https://youtu.be/HxwGtJYbPiw) odločno odriva masovno kulturo s svojo drugačnostjo, v komadih Potovanje (https://youtu.be/yYGU2tFD9LI) in Maraton (https://youtu.be/XUUfUaCd1AI) pa se zaveda, da je na poti do svojega cilja v lajfu potrebno vlagati vase in se ga ne boji zajemati z veliko žlico kot protiutež podrejanju družbenim normam brez vrednot, ki spodbujajo socialno zlo. 

Zvesti ljubitelj stare šole hip hopa je v svojih komadih, kot že rečeno, pretežno družbeno kritičen in samoizpoveden, kar se ujema s Prulčkovim voiceom, njegov rap in glasbene podlage pa nudijo odličen vajb hip hopa iz devetdesetih. 

Na samoprodukcijskih albumih gosti številna ostala moška imena slovenskega hip hopa, se pa VorDa ne počuti (narodnostno, ne starostno) ogrožena sorta, zato nastajajo komadi tudi onkraj domačih meja, denimo, na relaciji Logatec via Zagreb. V komadu Ogrožena sorta (https://youtu.be/Ud1EYWBBnQA) se mu tako v hip hop duo soundu pridruži znana hrvaška hip hop legenda Target. “Različne generacije, a ista je borba, združeni s ciljem, na nivoju je forma…” se strinjata burazera.

V zadnjem komadu Nema priče (https://youtu.be/hB7w_3TgR_o) pa z brati v gangovskem stilu “pucaju ko kalašnikooooov” in z uporniškimi glasovi dvignjenih glav ostro dvigajo sredince z enotnim sporočilom, da so zvesti samim sebi in se ne podrejajo obstoječemu sistemu, ki iz ljudi dela prodane duše. Komad je sicer z novega albuma slovenskega reperja Ja-She, kjer poleg VorDe gostujejo še Chiro in Smirba (La Bagra) in je zaradi simbioze odličnih hip hop vokalov in gruva trenutna vroča roba, zato vam ga priporočamo, da si ga ogledate. 

Upamo, da VorDa s svojo bratsko ekipo čimprej v živo “pokida” v Prulčku, do takrat pa naši dragi Prulčkovi uporniški sledilci vrzite uho in si oglejte videospot, posnet v Studiu Labirint, ki ima v enem tednu že več kot 14 tisoč ogledov (https://youtu.be/hB7w_3TgR_o). 

Do takrat pa, komentirajte, šerajte in nas spremljajte še naprej!

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?