Glasba na prostem: Glasilnik 26. 7.–31. 7.

Prejšnji teden smo zaključili v zahodno-francoskem duhu, ta teden pa potujemo na vzhod, k slovanskim bratom. Glasba na prostem, in to v dveh pomenih – fizično na Prulčkovem vrtu, metaforično pa v svobodnih glavah potujočih umetnikov!
glasba na prostem, napovednik

Kazalo

Prejšnji teden smo zaključili v zahodno-francoskem duhu, ta teden pa potujemo na vzhod, k slovanskim bratom. Glasba na prostem, in to v dveh pomenih – fizično na Prulčkovem vrtu, metaforično pa v svobodnih glavah potujočih umetnikov!

* GLASilnik je Prulčkov tedenski napovednik, ki napove glasove in glasilke prihajajočega tedna, mimogrede pa na koncu navrže še kakšen kulturni opomnik, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe. Torej, ko se ob večerih sprašuješ: “Kam danes?”, odgovor najdeš tukaj. 

Zadnji teden julija zaključujemo s poskočnimi ritmi potujoče češke skupine, ki je čez vikend razveseljevala obiskovalce Festivala Plavajoči Grad. Mogoče bi jih rad slišal še enkrat, ali pa si jih zamudil. Mogoče si ravno z dopusta ali pa ga še čakaš in ravno zato rabiš večer odklopa in potovanja v drugo državo skozi glasbo.  V četrtek imaš priložnost, pridi! Beri naprej, in ta misel bo postala še malo bolj prepričljiva. 


Četrtkov koncert, 29. 7. 2021 ob 19.00

DER ŠENSTER GOB (CZ)

Kombinacija klarineta, violine, kontrabasa in kitare, ki skupaj deluje že okroglih 10 let. Sicer prihajajo iz češke prestolnice, a so doma ‘na poti’ oziroma kamor jih pripelje njihova zeleno-lesena hiša na kolesih. So akustična skupina folk glasbe, ki igra mešanico židovskih, ciganskih in balkanskih melodij. Njihov slog potuje tako kot oni sami – vsepovsod malo, ampak na svoj način: slišati je vse od starejših klezmer melodij do novejših ciganskih in tradicionalnih jazz napevov. Spoštujoči tradicijo, a s svežim in domiselnim pristopom. ​

“Nemračte se, stejně umřete”, kar v prevodu pomeni: “Ne mršči se, na koncu tako ali tako vsi umremo” – ta zapis lahko zaslediš na njihovi spletni strani. In v tem duhu, torej če si želiš večera, ki ti bo na obraz namesto namrščenih gub narisal nasmeh in te zazibal v ritmih romskega melosa, ne zamudi tega četrtka! 

  • Matěj Heinzl – klarinet, vokal
  • Vojtěch Vasko – kontrabas, vokal
  • Martin Sochor – violina, vokal
  • Jan Vítů – kitara, vokal

Prulčkov tedenski opomnik

  • V družbi je lepše: povabi nekoga na koncert tako, da deliš to objavo. Se vidimo pod odrom!
  • Če kej posnameš ali slikaš, ko si v Prulčku, nas označi, deli in/ali komentiraj! Vedno smo veseli spominov, ujetih v kader. 
  • Tudi če ni koncerta, si vedno lepo vabljen k nam. Najsi bo hitra kavna pavza čez dan ali pa hladno pivo, ko pade mrak na mesto – naš “prulski vrt” ti ponuja sprostitev tako in drugače.
  • Mogoče smo pri izražanju mnenj kdaj zadržani, ker mislimo, da ima naša beseda manjšo moč, kot jo v resnici ima. Pa vseeno, glasbeniki so zelo veseli pohvale, zato se ne boj pristopiti do njih med njihovo koncertno pavzo oziroma pred ali po nastopu. Navsezadnje “tle smo doma” in doma radi klepetamo o tem, kaj nas pritegne, kaj nam je všeč in kako smo kaj danes. 

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?