Glasilnik 19. 7.–24. 7.

Teden transportacije: čez galaksije in meje slovenskega vsemirja!
napovednik

Kazalo

Teden transportacije: čez galaksije in meje slovenskega vsemirja!

* GLASilnik je Prulčkov tedenski napovednik, ki napove glasove in glasilke prihajajočega  tedna, mimogrede pa na koncu navrže še kakšen kulturni opomnik, da možgani ne zaspijo, preden zaslišijo glasbo. Torej, ko se ob večerih sprašuješ: “Kam danes?”, odgovor najdeš tukaj. 

Teden pred nami napoveduje futuristično popotovanje skozi glasbene galaksije. Dva koncerta, prvi predstavlja slovensko ozvezdje, drugi francosko. Več o samih zvezdah si preberi spodaj in seveda lepo vabljen/-a, da jim prideš pomagat zasvetit tudi v živo.


Četrtkov koncert, 22. 7. 2021 ob 19.30

PANGALAKTIČNI GRLOREZ

Glasbeni prijatelji, ljubitelji računaliških iger in poznavalci znanstvene fantastike. Člani dveh že znanih glasbenih zasedb (Prismojeni profesorji bluesa in Bad Notion) so se s povratnikom s končane jazz akademije na Nizozemskem, Borutom Rampihom, združili v “znanstveno-fantastični glasbeni poizkus”. Le-tega bodo ravno ta teden premierno preizkusili na našem, sicer njim že znanem, odru. Njihova glasbena lista je sicer arhaična kombinacija soul, jazz, funk in blues melodij, a je mogoče ravno zaradi svoje oddaljenosti v preteklost pravzaprav že daleč v prihodnosti. 

Fantastična zasedba poznanih obrazov učinkuje podobno kot alkoholna pijača Grlorez, le da ti z limono ne raztrešči možganov, ampak ušesa in dušo. Vsi željni kozmičnega popotovanja premiernega kova torej ne zamudite četrtkovega vzleta. 

  • Miha Ribarić – bas
  • Grega Smola Crnkovič – vokal, kitara
  • Borut Rampih – bobni
  • Aleš Uhan – klaviature

P.S.: Če hočeš en dobesedno dober “grlorez” opojne narave, v Prulčku naroči ‘Šamar’. Ja, prav zares – ime ti da vsebino, in vsebina ime. Poročaj, kako si ga prenesel/-la!


Petkov koncert, 23. 7. 2021 ob 19.00

FANFARE ROLLER TOASTER (FR)

14 francoskih študentov, ki so se spoznali na študiju inženiringa in se odločili, da bodo v svojem ‘gap’ letu pred diplomo skupaj s svojimi trobili potovali po Evropi in raziskovali druge glasbene kulture. Poleg ustvarjanja svojih coverjev na poti spontano sodelujejo tudi z glasbeniki vseh žanrskih zvrsti (jazz, R’n’B’, experimental, reggae itd.), saj evropsko kulturo želijo spoznati ravno skozi različne glasbene oči in s tem pokazati povezovalno moč glasbe. 

Spomine beležijo tudi vizualno v obliki videa in upajo, da bo tako na koncu 5-mesečnega popotovanja nastal dokumentarec o ulični glasbi. Njihova skupinska prezenca je zanimiva kombinacija retro-futurističnega stila, kar na odru pokažejo s svojimi oblačili, dodatki in lučmi, hkrati pa poskrbijo tudi za animacijo, ples in nalezljivo energijo. Oziroma kot svoje nastope opišejo sami: “Not just music. More than music”. 

Če te zanima ustvarjanje z njimi, jih kontaktiraj preko njihovega Fb (Fanfare Roller Toaster) ali Instragrama (@roller_toaster), z veseljem se odzovejo, kar so sporočili  tudi v tej objavi za slovenske glasbenike in glasbenice. 


Prulčkov tedenski opomnik

  • Ali mogoče misliš, da še nisi “dovolj dober”, da bi svojo glasbo predstavil publiki? Kar nekaj zgoraj omenjenih francoskih trobilcev se je z glasbo prvič srečalo šele pred nekaj leti, pa poglej, kaj počnejo sedaj. Vztrajaj in dobrodošel na Prulčkovem odru, piši nam
  • Če si želiš še bolj razširiti svoj kozmos, preberi tole objavo in tvoje razpoloženje bo definitivno postalo malo več kot samo beseda na R. 
  • Prijavi se na naše tedenske glasbene novice in druge objave spletnega dnevnika, da boš na tekočem z vsem, kar prihaja! Če ne veš, o čem govorim, preberi GLASilnik prejšnjega tedna

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?