Prulska krompirjada: GLASilnik 25. 10.–30. 10.

Teden krompirja in njegovih počitnic … samo da za nas to ne velja. Če ga imaš v življenju premalo ali preveč, si pridi spočit ušesa in dušo na Prule. // KONCERTI PRESTAVLJENI!
Prule_stol_featured photo-glasilnik

Kazalo

Prulčkarije na kratko

 • Da bo zadnji vikend oktobra malo bolj so(n)čen na noter, imaš prej dva dni prulskih priprav. Začetek koncertov ob 19.30.  KONCERTI TA TEDEN PRESTAVLJENI!
  • ČET, 28. 10. 2021 Excite! Kozmične vrane: psihadelični rock jam z divjimi pticami aka neklasična klasika malega petka. 
  • PET, 29. 10. 2021 Posebni gostje: speven in poseben indie rock večer, kjer se bo smejalo in plesalo!
 • Prulčkov tedenski opomnik: na koncu vsakega GLASilnika te na kaj spomnimo, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe.

Ni važno, če maš krompir na njivi, v kleti ali v situacijah, važno je, da so na Prulah koncerti v živo. Če ne pašeš v nobeno “gajbo”, pašeš k nam! Oktober bomo glasbeno zaključili že s petkom, da si lahko čez vikend, še preden nas preprede novembrsko ivje, v miru ogledaš rdeče jesenske liste. Lahko tudi na kavi v našem vrtu recimo. Pridi v glavnem na glasbo in barve, oboje moraš doživeti sam/-a. 


Kam danes: dogodki ta teden

Četrtek, 28. 10. 2021 ob 19.30

Excite! Kozmične vrane – blues rock koncert

Vrane so glasne in letijo visoko. Kozmične pa gredo še malo dlje, v tonske višave in jake decibele. 

Poznani posamezniki in dolgoletni prijatelji, skupaj pa naelektren trio. Miha in Julijan (iz Prismojenih profesorjev bluesa) na strunah in Borut Rampih (nazadnje ste ga pri nas videli s Pangalaktičnimi grlorezi) na ritmu. V vransko zasedbo se vračajo po daljši pavzi, v kateri je vsaka ptica odprhutala s svojim vetrom, zdaj pa je vreme življenja jato združilo nazaj. 

Kaj napisat, ko pa se njihovo krakanje vedno boljše razume in sliši v živo? Pričakuj psihadelični rock jam, Hendrixove spomine, pa še kakšna funk nota zna priti na obisk. Neklasično klasičen in sigurno glasen večer. Pridi si pognat kri po žilah! 

*Četrtkov Excite! je Prulčkov tedenski tematski cikel, ki ga vodi virtuozni Julijan Erič iz Prismojenih profesorjev. Je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb.

 • Borut Rampih – bobni
 • Miha Ribarič – bas
 • Julijan Erič – kitara, vokal

Petek, 29. 10. 2021 ob 19.30

Posebni gostje – indie rock koncert

PP – petkovi posebneži! Ne verjamejo v češnjo na smetani, ampak smetano na vrhu češenj! Mi smo češnje, naše posebnosti pa smetana. 

Svojo glasbeno pot je ta gorenjska zasedba začela z mis(l)ijo, da bi bil z njimi vedno nekdo v gosteh – “mi gostje, oni gostje”. Čim več glasbenega sodelovanja in čim manj rivalstva. In prav imajo, treba se je podpirat, ne pa izrivat  (v glasbi seveda, vlada naj se kar izrine). Oder je naš in da alternativna kultura živi in zaživi, je treba podpret predvsem tiste zares majhne kotičke pod lučmi (ne samo na Prulah, ampak vse). Ta veliki odri imajo reflektorje, te pa že slepijo … in to v obeh pomenih. 

Posebni gostje so bili že lani pri nas, letos so pa še bolj izkušeni, z razširjenim avtorskim programom, novo igrivostjo in seveda – s posebnim gostom. Ta bo do petka ostal presenečenje!

Tako da ne se skrivat, na sploh v življenju, predvsem pa ne ta petek, ker nas čaka en … no, poseben žur! Bo spevno, bo srčno, še najbolj bo pa kul, da je vse v živo. 

P.S. Jutri luč uzre njihov nov spot, zapazi ga tukaj!

 • Benjamin Burgar – vokal, akustična kitara, saksofon
 • Tilen Stenovec – električna kitara, back vokal
 • Matej Naglič – električna kitara
 • Aleš Berkman – bas kitara, back vokal
 • Klemen Jelenc – tolkala

Prulčkov tedenski opomnik

 • Kot obljubljeno v prejšnjem GLASilniku, te na našem blogu jutri čaka nov članek serije Moj bend, moj brend. Vrži oči še tja, saj bo polno enih zanimivih teorij za premislit in premlet. Miselno čtivo do koncertov!
 • Facebook algoritem ima neke svoje fore, tako da se spomni kaj na nas, če te tvoj feed ne, ker bo ta teden kar pester tudi online! (Če si ekstra kul: polajkaj, kaj pokomentiraj pa deli naprej, da (p)ostanemo vidni tako in drugače!)
 • Jelena Soro ima še dve mesti za tvoje glasilke in njihov razvoj, preberi tole objavo za detajle. Ni ga čez pevsko urjenje ena na ena, priporočamo!

* GLASilnik je Prulčkov tedenski napovednik, ki napove glasove in glasilke prihajajočega tedna, mimogrede pa na koncu navrže še kakšen kulturni opomnik, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe. Torej, ko se ob večerih sprašuješ: “Kam danes?”, odgovor najdeš tukaj. 

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?