Vikend odisejada: GLASilnik 18. 10.–24. 10.

Temperature padajo, koncertni vajb pa narašča. Odisejada tokrat do nedelje, od Slovenije do Portugalske, v glavah pa še dlje. Pridi v našo dnevno, garantirano boljše od televizije v tvoji. 
narisan obraz na stolu_featured fotka_glasilnik-vikend odisejada

Kazalo

Prulčkarije na kratko

 • Podaljšan vikend dobrih ritmov in še boljših decibelov!
  • ČET, 21. 10. 2021 Martin Ramoveš ob 19.30: večer kantavtorskega energičnega rocka in poetične melanholije. Samosvoja dinamika zvočnih kontrastov in stripovske slike!
  • SOB, 23. 10. 2021 Yanu ob 19.30: world-fusion glasbeni znanci, pri katerih slišiš od etna do jazza, pa še vse vmes. Zmeraj kaj na novo, vedno tudi impro. 
  • NED, 24. 10. 2021 La Miseria Deluxe ob 18.00: mednardoni trio unikatnega stila, ki ti bo na nedeljo postregel s “koščki surovega tanga, mariniranega v rdečem vinu”. 
 • Prulčkov tedenski opomnik: na koncu vsakega GLASilnika te na kaj spomnimo, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe.

Glasbena odisejada tokrat čisto do konca tedna, z nedeljskim pristankom. Čeprav čas v Prulčku teče drugače, je dobro vedeti kako si koncerti linearno sledijo, da nič ne zamudiš, predvsem pa da vidiš, koliko dobre in kvalitetne glasbe obstaja, ko pogledaš malo dlje, daleč čez radio in tv valove … v Prule. Se uzremo pod odrom, kjer je toplo in fajn!


Kam danes: dogodki ta teden

Četrtek, 21. 10. 2021 ob 19.30

Martin Ramoveš – kantavtorski rock koncert

Martin Ramoveš ni vsakdanji kitarist, ampak takšen, ki zna zvoku dorisati tudi sliko – in to s stripovanjem! (glagol risanja stripov, od danes naprej). S svojo skupino in solo je od leta 2007 izdal že 4 albume, zadnji Rob (2019) je poimenovan po zbadljivem poetu, pesniku in pisatelju pred svojim časom, Ivanu Robu. Projekt zajema uglasbljeno Ivanovo poezijo in njegovo stripovsko biografijo, o kateri si lahko več prebereš tukaj

Glasba zasedbe se preliva nekje med kontrasti rocka in bluesa, s kantavtorsko piko na i. Tokrat pričakuj malo Rob-ovih spominov in starih hitov, hkrati pa veliko novih glasbitev, ki so nastale v odrski senci koronskih razsežnosti. Dinamičen večer, samosvoj v zvoku in tekstu, pridi, če si takšen/-na!

 • Martin Ramoveš – vokal, kitara
 • Marko Petrič – bas, vokal, synth
 • Rok Skoliber – bobni

Sobota, 23. 10. 2021 ob 19.30

Yanu – world-fusion koncert

Junija so nam že stopili ušesa in gube po po-karantenski tugi, zdaj pa se zopet vračajo z ‘glasbo sveta’, ki te bo ob teh mrzlih večerih sigurno pogrela s svojo širino. 

Če si svetovni popotnik in ti je ime Jan, si multi instrumentalist in impro majster, postaneš Yanu. Frontmana skupine, Jana Tomšiča,  poznamo po številnih projektih na alternativni glasbeni sceni, na primer Caminoigra, Etno disko in Yatanu, predvsem pa sta njegov svetovljanski duh in berlinske korenine na naša tla prinesla inovacije na področju world fusion glasbe. To je glasba, ki meša evropske harmonije z glasbeno tradicijo in ritmično melodiko Vzhoda. 

In to je tudi glasba, ki jo Yanu zasedba igra že od leta 2011. Vedno pripravijo nekaj novega, predvsem pa vedno slediju improvizacijskemu zanosu momenta. Če imaš rad/-a etno, ali pa si zahtevnejši/-a jazz poslušalec/-ka, morda celo oboje, ta sobota je zate. 

 • Jan Tomšič – kitara, vokal
 • Bor Zakonjšek – bobni
 • Aljoša Struga – bas
 • Gašper Selko – trobenta

Nedelja, 24. 10. 2021 ob 18.00

La Miseria Deluxe – tango koncert

Tango ni ples, ki se je originalno plesal v bleščečih dvoranah žametnih zaves, z vrtnico v ustih. To je bil ples ulice in črepinj kozarcev lepljivega vina na tleh razvpitih lokalov. Je ples kontrastov, bohemskih čustev in temne strasti, nekje med solzami in smehom, “pretepi mornarjev in propadlih pesnikov, izhajal je iz in bil je izraz stisk, zgodb, ljubezni, življenja.” 

K nam prihaja mednarodni trio, koordinat Slovenije-Portugalske-Francije, ki s svojo avtorsko glasbo pooseblja to dušno stanje – daleč od argentinske klasike, a vendar v tango stilu. La Miseria Delux že z imenom napove svoj odrski karakter, ali kot pravijo sami: “tango s kozarcem v eni in harmoniko v drugi roki; tango pesniškega delirija in trdega pristanka v realnosti; tango ljubezni in ne-ljubezni; tango življenja in smrti.“

To melanhonično strast boš doživel/-a na nedeljo, da teden zaključiš v stilu. Če pa si zraven naročiš še kozarec rdečega vina, bo še toliko bolje – tam se zvok takšnega tanga bojda do konca zmarinira. 

 • Donatello Brida (Portugalska) – harmonika in vokal
 • Peter Ugrin (Slovenija) – violina 
 • Florent Maneveu (Francija) – tuba 

Prulčkov tedenski opomnik

 • Še kar iščemo sodelavce/-ke v šanku! Več rok, več muzike – pošlji tole objavo komu, ki ga vidiš v naši ekipi Prulčkoljubov. 
 • Ko smo že pri ljubiteljih dobrega … vsake toliko opomnimo, da pri nas za koncerte vstopnine ni, je pa klobuk prostovoljnih prispevkov, ki zaokroži med nami in vami. To je za band, dejmo raje njim kot Sazasu
 • Ta teden prihaja drugi članek serije Moj bend, moj brend, oči na peclje za nove črke. 

* GLASilnik je Prulčkov tedenski napovednik, ki napove glasove in glasilke prihajajočega tedna, mimogrede pa na koncu navrže še kakšen kulturni opomnik, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe. Torej, ko se ob večerih sprašuješ: “Kam danes?”, odgovor najdeš tukaj. 

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?