Akustični vklop: GLASilnik 23. 8.–28. 8.

Izklopljeno vklopljen, izštekano odštekan. Takšen bo zadnji teden avgusta. Prihajajoči akustični večeri nas bodo namreč vklapljali nazaj vase in v stare, dobre glasbene prvine.

Kazalo

Prulčkarije na kratko

 • Akustični večeri zadnjega tedna avgusta nas bodo vklapljali nazaj vase in v stare, dobre glasbene prvine. Začetek koncertov ob 19:30. Pridi ali ostani doma, samo bodi drugačen.
 • TOR, 24. 8. 2021 Brothers of d’light: Folktronik duo, kombinacija etno vajba arabske lutnje (imenovade oud) in elektronske podlage z vokalno spremljavo. 
 • ČET, 26. 8. 2021 Pangalaktični Grlorez: “Znanstveno-fantastični glasbeni poizkus” poznanih prijateljev te bo ponovno vodil po različnih ozvezdjih soula, bluesa, jazza in funka.
 • SOB, 28. 8. 2021 Jacuzzy Krall: Akustični glasbeni eksperiment v intimni rock’n’roll postavi, kateri se v takšni obliki najverjetneje ne bo nikoli več ponovil. 
 • Prulčkov tedenski opomnik: na koncu vsakega GLASilnika te na nekaj spomni, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe.

Leto, ki je za nami, nas je definitivno malo prisilno odklopilo. V vse smeri, iz vseh vtičnic. Stopili smo korak nazaj, da lahko zdaj vidimo, kam in kako stopiti naprej. Podobno se bo zgodilo tudi v akustični glasbi tega tedna. Vsi nastopajoči se malo vračajo v preteklost, nazaj v prvinsko formo ali znan zvok,  a pogled vendarle usmerjajo v prihodnost. Polni nasprotij, a z enim ciljem – vklop v boljši glasbeni jutri.  Pridi jih podpret!


Torkov koncert, 24. 8. 2021 ob 19.30

BROTHERS OF D’LIGHT 

Akustični koncert_Brothers of D'light

Če prevedemo, sta to Brata svetlobe in radosti.  Naš oder bosta razsvetlila z zvoki folktronike, ki je tako zanimiva kombinacija, kot se sliši – etno vajb arabske lutnje (imenovade oud) na elektronski podlagi, ob vokalni spremljavi. V tujini sicer že kar razširjena zvrst, sploh v luči človeškega vračanja k prvinskosti in naravi, v Sloveniji pa dokaj svež veter. 

Sicer sta tako Kristjan kot Nils izkušena glasbenika iz različnih vod, a konec koncev iz istega oceana. Kristjan s heavy metal ozadjem in navdušenim poučevanjem vsega, kar ima strune, Nils pa kot DJ in producent trans elektronske glasbe. 

Po navdihu smeri, v katero gre svet, sta se letos odločila združiti moči. Skupaj sta že izvedla meditativni koncert in plesno meditacijo, saj verjameta, da se mora energijo, ki kroži, začutiti tudi v telesu. Po vseh pandemijskih in drugih turboletnostih zadnjih let smo namreč manj povezani z našim življenjskim prostorom, hkrati pa bolj željni človeškega povezovanja. Indo-evropejski pridih oziroma iskanje ravnovesja jing/jang je sinhrono združen prav v folktroniki. 

No, in v tem stilu se bo v Prulčku zgodil “organiziran jam”. Nastop bo sproti prilagojen publiki, sej je kroženje energije na in pod odrom inspiracija, nastala glasba pa skupni medij in večer odmevov arabske lutnje na spontano ustvarjeni elektronski podlagi. Pridi poslušat ta ‘radostna svetlobneža’, če se želiš sprostiti in uživati. Biti sam s sabo in hkrati z njima, nami. 

 • Kristjan Hacin – oud, vokal
 • Nils Wu Rošker – vokal, synthpad 

Četrtkov koncert, 26. 8. 2021 ob 19.30

PANGALAKTIČNI GRLOREZ

Akustični koncert_Pangalaktični Grlorez

Že skoraj mesec dni je minilo, odkar smo doživeli njihov premierni dušorez v Prulčku (najboljše vrste rez, da se razumemo). Nadejali so si dobre letine in jo tudi poželi, sedaj pa prihajajo nazaj v ‘tle smo doma’ galaksijo, z napovedjo, da bo “isto, sam boljš”. 

Za vse, ki še niste slišali za Pangalaktike oziroma po novem že skoraj definicije tistih ljudi, ki jih druži ljubezen do kozmičnih glasbenih vzletov, računalniških iger in mehkih pristankov med platnicami fantastike. Gre za skupino poznanih glasbenih prijateljev in začetnikov gibanja omenjenih radosti. Akademske jazz roke, Bad Notion glasilke, in Prismojeni glavi profesorjev bluesa. 

Njihov “znanstveno-fantastični glasbeni poizkus” te bo vodil po različnih ozvezdjih soula, bluesa, jazza in funka. V četrtek se njihova turneja po galaksiji ustavi v Prulčku – ne zamudi vzleta (prejšnjič se je šlo visoko!) in pridi na večer, ki reže ušesa in celi dušo. 

 • Grega Smola Crnkovič – vokal, kitara
 • Aleš Uhan – klaviature
 • Borut Rampih – bobni
 • Miha Ribarić – bas

Sobotni koncert, 28. 8. 2021 ob 19.30

JACUZZY KRALL

Akustični koncert_Jacuzzy Krall

Malo ljudi ve, da mu je dejansko ime Jakob. Njegovo ustvarjalno ime (Jacuzzy) pa v resnici nima veze z okroglim brbotajočim bazenom, ampak Jakobovo smešno frizuro v otroštvu. Kdo je torej Jacuzzy Krall?

Bivši frontman Los Ventilos, studijski tehnik, producent, saksofonist, pevec, raper in še kaj. Ekletičen glasbenik oziroma ‘glasbeni crossover’, kot bi se sam opisal. Ne mara predalčkanja in omejitve znotraj enega glasbenega žanra, kar vedno znova dokaže z ustvarjalno fuzijo različnih zvrsti in svojimi raznolikimi glasbenimi projekti. 

Tako se bo tudi tokrat na odru predstavil čisto drugače, v akustičnem glasbenem eksperimentu in rock’n’roll postavi.  V tako intimni zasedbi bo koncert izvedel prvič, na odru bo nastopil le ob spremljavi akustične kitare in spremljevalnega vokala. Slišali bomo opus njegovih besedil, pomešan z rapom in petjem, prvič pa bo odigranih tudi nekaj novih komadov s prihajajoče plošče. Po nastopu sledi še Youtube premiera njegovega novega videospota z naslovom Zdaj včas pogledam nazaj. (Patreončki pozor, vi si ga boste lahko ogledali že malo prej!)

 Jacuzzyja zaradi zaposlenosti že tako ne vidiš velikokrat, v takšni zasedbi in izvedbi pa bo to sploh prvič in vprašanje, če še sploh kdaj, zato res ne zamudi tega glasbenega crossover večera. 

 • Jakob Krall – vokal
 • Andraž Mazi – kitara
 • Dorotea Nikolić – spremljevalni vokal 

Prulčkov tedenski opomnik 

 • Ej ej, a si priklopljen/-a na vsa Prulčkova družbena omrežja? Pridi se napajat na naš FB in Instagram! Pa vedno smo veseli kakšnega komentarja, tako da tipkaj, če ti je. Dejmo se pogovarjat! 
 • Ko smo že pri vklapljanju … kako si pa kaj vklopljen/-a v Prulček sceno, ali poznaš našega mojstra šanka in strica iz ozadja? Če (še) ne, preberi tale intervju
 • Se ti doma kopičijo kakšna dela, ki bi jih rad predstavil publiki, pa ne veš kako? Poznaš koga, ki išče razstavni prostor, pa ga ne najde? Piši nam tukaj. Z veseljem spoznamo vsakega in mu le damo možnost, če lahko. Ker saj veste: dnevna soba je vedno lepša s slikami, sploh pa če so te v akustični družbi dobre glasbe. 

* GLASilnik je Prulčkov tedenski napovednik, ki napove glasove in glasilke prihajajočega tedna, mimogrede pa na koncu navrže še kakšen kulturni opomnik, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe. Torej, ko se ob večerih sprašuješ: “Kam danes?”, odgovor najdeš tukaj. 

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?