Pušl’c rdečih: GLASilnik 20. 9.–25. 9.

Nabran je nov glasbeni pušl’c tedna, tokrat z vrtnico, jagodo in makom. Z drugimi besedami: teden z glasbeno romantiko, jamom in neudomačeno posebnostjo. Koncerti rdečih rož in muzikalnih presenečenj, preberi kakšnih!

Kazalo

Prulčkarije na kratko

 • Akustična romantika, preverjen jam in nemško presenečenje! Začetek koncertov ob 19.30. 
  • TOR, 21. 9. 2021 Duo Lust: izštekan repertoar skupine Lusterdam – 2 člana manj, 2-krat več romantike. 
  • ČET, 23. 9. 2021: Excite! Badass Jam: nova marmelada poznanih glasbenih jagod. Veliko improvizacije, še več blues rock užitkov. 
  • SOB, 25. 9. 2021 Peter Piek: nemški multi-instrumentalist, kantavtor in slikar. Unikaten glas zanimive osebnosti. 
 • Prulčkov tedenski opomnik: na koncu vsakega GLASilnika te na kaj spomnimo, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe.

Če nas je nomadski duh prejšnjega tedna malo popeljal naokoli, nas zdaj ob povratku domov na mizi čaka puš’lc svežih rož. Cvetovi so rdeči, vonji različni, kombinacija preseneti. Ne premišljuj preveč, samo pridi poslušat pa boš slišal-a, zakaj. Za koga in kaj, beri naprej.  


Kam danes: dogodki ta teden 

Torek, 21. 9. 2021 ob 19.30

Duo Lust – akustični koncert

Naša prva roža tedna je vrtnica! Matematična uganka za razmiganje možganov: Lusterdam – štekar : 2 = ? 

Ali povedano z besedo: če “izštekaš” skupino Lusterdam in jo daš na pol, dobiš? Tako je, akustični dvojec Duo Lust!

Ta žepna in abstrahirana različica je nastala delno zaradi praktičnosti in racionalizirane optimizacije, predvsem pa zato, ker sta Hieronim in Marko sama svoj fan club in tako ustvarjata prostor, kjer lahko to izrazita. Malo za šalo, malo za res, čisto zares pa bosta igrala izštekan repertoar svoje večje različice – skupine Lusterdam. 

Že ime nakaže, da bo ta akustičen duet torkov večer obarval romantično. Kot pravita sama, prinesi inzulin, cuker bo v zraku! 

 • Hieronim Vilar – kitara, vokal
 • Mirko Medved – klaviature, vokal 

Četrtek, 23. 9. 2021 ob 19.30

Excite! Badass Jam – blues rock koncert 

Po PPP (poletju polnem pripetljajev) se vrača naš Julijan* (glej zvezdico spodaj), z na novo skuhanim jamom. Jagodni izbor iz različnih zasedb, ki se kuha z veliko improvizacije. 

V tej postavitvi so do zdaj igrali samo za štirimi stenami, zdaj pa so se odločili, da se malo “skuhajo” tudi izven njih, v njim že domači Prulčkovi kuhinji. Tema je improvizacija, vodilo “neki drugač”, presenečenje pa menjava instrumentalnih stolčkov med koncertom: Julijan in Grega tokrat tudi na bobnih!

Jagode tedna iz Bad Notion-a in Prismojenih torej skupaj jamajo v četrtek, kaj je skrivna sestavina te eksperimentalne marmelade pa pridi okusit sam-a. 

*Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb.

 • Grega Smola Crnkovič – kitara, bobni
 • Aleš Uhan – klaviature
 • Andraž Pogačnik – kitara
 • Julijan Erič – bobni, bas

Sobota, 25. 9. 2021 ob 19.30

Peter Piek – elektro-folk koncert

Sobotna roža tedna pa bo nemški mak. Kot te le-ta preseneti sredi polja pšenice ali pokuka iz betonske špranje, takšen je tudi sam. Multi-instrumentalist, kantavtor, slikar, umetnik, predvsem pa človek z zelo unikatnim glasom. 

Lani je že nastopil na Mentu, letos se ponovno vrača v Slovenijo, kot vedno z  nemirno-ustvarjalnim zagonom za vse, kar se tiče umetnosti. Pripravlja večer avtorske glasbe ob kitari in elektro setu, kdo ve, morda celo s stenskimi vizualijami, če bo večerna têma prave barve. 

Pravi, da za njegov nastop ne rabiš in pravzaprav ne smeš imeti pričakovanj, je pa pripravljen navdihniti in biti navdihnjen. Z unikatnim glasom in spontanim repertoarjem, kakršni njegovi live nastopi vedno so, nas bo presenetil tudi to soboto. Mak tedna v pušl’cu. 

 • Peter Piek – vokal, kitara, elektro set

Prulčkov tedenski opomnik

 • Malo več o  Julijanu in njegovem glasbenem  (v)pogledu in razmišljanju si lahko prebereš v tem intervjuju
 • Vedno radi sestavljamo nove pušl’ce z rožami vseh vrst in barv, tako da nam piši tukaj, če bi kdaj rad-a stala v Prulčkovi “vazi” aka na našem odru.  
 • Ker glasbene rože brez koncertne vode hitro ovenijo, ta teden prihaja nova serija člankov namenjena prav tebi, dragi glasbenik/-ica, da boš lažje in hitreje gradil na svoji online in offline prepoznavnosti. Oči na peclje!

* GLASilnik je Prulčkov tedenski napovednik, ki napove glasove in glasilke prihajajočega tedna, mimogrede pa na koncu navrže še kakšen kulturni opomnik, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe. Torej, ko se ob večerih sprašuješ: “Kam danes?”, odgovor najdeš tukaj. 

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?