Komet sreče: GLASilnik 27. 9.–2. 10.

Dva koncerta, en komet, mnogo sreče. Pridi jo iskat z nami!
komet srece_glasilnik_koncert lj

Kazalo

Prulčkarije na kratko

 •  Teden glasbene sreče, tako in drugače. Začetek koncertov ob 19.30. 
  • ČET, 30. 9. 2021 Excite! Julijan Erič Trio: blues eksplozija za rokenrol ušesa ali divja klasika na mali petek. 
  • SOB, 2. 10. 2021 Ani Frece & Hotel za srečo: promo koncert albuma Hotel za srečo ali uglasbena poezija retro urbanih ritmov. 
 • Prulčkov tedenski opomnik: na koncu vsakega GLASilnika te na kaj spomnimo, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe.

Za zadnji teden septembra in uvod v oktober napovedujemo komet sreče nad Prulčkovim vrtom. Pravijo, da je sreča opoteča, ne pravijo pa, da si jo lahko na zalogo nabereš na koncertih. Preverjeno res, četrtkov komet in sobotna 5-peresna deteljica!  Beri naprej za detajle. 


Kam danes: dogodki ta teden

Četrtek, 30. 9. 2021 ob 19.30

Excite! Julijan Erič Trio – blues rock koncert 

Sigurno je kaj, kar od slovenskih blueserjev še nisi slišal/-a, pa bi rada doživel/-a. Ta četrtek leti komet zate. Vsem že znani blues mojstri bodo nebo obarvali s pravim, bleščečim rokenrolom in veliko improvizacije. Divje, a domače kot vedno. 

Pri Julijanovih koncertih je škoda izgubljati preveč besed, ker moraš brzoprstne prijeme vseh sodelujočih užiti in se jih naužiti v živo. Malo naelektrene blues zgodovine ni škodilo še nikomur, pridi, četrtkova klasika je tukaj z razlogom. 

 • Julijan Erič – kitara, vokal
 • Marko Petrič – bas kitara
 • Zlatko Djogič – bobni, vokal

*Četrtkov Excite!, ki ga vodi neverjetni Julijan Erič iz Prismojenih Profesorjev, je edinstven dogodek, kjer lahko v totalni emfazi doživiš old-school blues rock s sodobnim energetskim pridihom. Poslastica za poznavalce glasbe 70-ih in razodetje za ljubitelje novodobnih godb.


Sobota, 2. 10. 2021 ob 19.30

Ani Frece & Hotel za srečo – urbani retro koncert

Hotel za srečo je prvenec Ani Frece, zdaj pa projekt oziroma zasedba z istim imenom, ki bo na našem odru izvedla promocijski koncert svojega novega albuma. 

Letos se piše že okroglo deseto leto, odkar je Ani s skladbo Hotel za srečo nastopila na Slovenskem Festivalu Šansona. Tako je takrat poimenovala uglasbeno pesnitev Tomaža Letnarja, ker pa je bilo pesmi več in idej veliko, je skozi leta rasel, dorasel in letošnje poletje luč ugledal album z istim imenom.

Gre za žanrsko barvit in vsebinsko izpovedni projekt. Preplet Tomaževe poezije* (dotikajoč se ženskih vlog, zgodb in ženskega dojemanja sveta) in življenjskih izkušenj. Preplet šansonov, gypsy swinga in jazza. Preplet pariškega vrveža iz 30-ih in 40-ih let prejšnjega stoletja in aktualnih napevov današnjega dne. Urbani retro! 

Povedano drugače: “vsega kar poezija ne more izreči, izpove glasba”. Ob sodelovanju z vrhunskimi slovenskimi jazz glasbeniki pa nastane res dobra umetniška celota stilsko dovršenega zvoka in subtilno uglasbenih besed. 

Kot vsak dober hotel tudi ta ponuja sobe različnega dekorja in stilov. Večer za raznovrstne goste, poln življenjskih zgodb tako z grenkim kot sladkim okusom, a vendar z optimističnim priokusom. Tako da sreča bo, vsega bo, samo ti še manjkaš!

*Pesmi Tomaža Letnarja je uglasbil skladatelj in kitarist Marko Mozetič – Mozo, v projektu pa je kot tekstopisec sodeloval tudi Enzo Pandora.

 • Ani Frece – vokal
 • Marko Čepak/ Maki – akustična kitara
 • Marko Mozetič/ Mozo – akustična kitara
 • Zmago Štih – klavirska harmonika
 • Nikola Matošić – kontrabas
 • posebni gost: Gašper Bertoncelj – tolkala

Prulčkov tedenski opomnik

 • Za dvig razpoloženja do četrtkovega koncerta preberi to kolumno in se seveda oglasi v naš vrt na kavo/pivo/poljuben napitek kateregakoli od promilov. 
 • Si že slišal/-a nov, elektro obarvani komad Jelene Soro? O njenem novem poglavju lahko izveš na našem Patreonu.
 • Ta teden je posvetil še en utrinek na obzorju našega bloga, in sicer nova serija člankov z naslovom ‘Moj bend, moj brend’. V prvem delu smo tipkali o tvojem zakaju: kaj je brend, zakaj je pomemben in zakaj ga tvoj bend rabi. Preberi in/ali pošlji ga tistim, ki jim lahko to znanje pomaga. Kmalu prihaja drugi del, ne zamudi novosti in se prijavi tukaj!

* GLASilnik je Prulčkov tedenski napovednik, ki napove glasove in glasilke prihajajočega tedna, mimogrede pa na koncu navrže še kakšen kulturni opomnik, da možgani ne zaspijo, dokler ne zaslišijo glasbe. Torej, ko se ob večerih sprašuješ: “Kam danes?”, odgovor najdeš tukaj. 

Deli objavo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ne zamudi dobrih koncertov in sočnih novic

Prijavi se na tedenski napovednik in objave spletnega dnevnika​.

Kaj iščeš?